Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie op het gebied van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht


Aanmelden

Oedeemtherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie op het gebied van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Deze verstoorde aan- en afvoer kan het gevolg zijn van een borstamputatie of het verwijderen van een gezwel. De klachten die hierbij kunnen ontstaan zijn: zwelling, vermoeid en zwaar gevoel, pijn, beperking in de beweging, beperkingen in het dagelijks functioneren, huidafwijkingen en infecties.

LEES MEER OVER


CONTACT


De oedeemtherapeute kan deze klachten op verschillende manieren behandelen. Fysio Grootegast biedt de volgende behandelmogelijkheden aan:


MANUELE LYMFDRAINAGE

Dit is een zacht pompende massagetechniek die het lichaam helpt het teveel aan vocht via de lymfebanen af te voeren waardoor de opname en afvoer van weefselvocht wordt gestimuleerd.


ZWACHTELTHERAPIE

Er worden zwachtels gebruikt die druk op de lymfevaten geven en op deze wijze een gunstig effect hebben op de lymfedoorstroming.


LYMFTAPING

Er wordt in sommige gevallen specifieke tape gebruikt die de onderhuidse circulatie kan verbeteren.

Frans van Zijl
Wilt u meer weten over oedeemtherapie of een afspraak maken?

Bel 0594 - 612329, stuur ons een mail of vul het aanmeldformulier in.