Manuele therapie

Manuele therapie is een onderzoek- en behandelmethode voor mensen met klachten van het bewegingsapparaat


Aanmelden

Manuele therapie is een erkende verbijzondering binnen de fysiotherapie. De Master Manueel Therapeut (MMT) heeft na zijn studie fysiotherapie een opleiding manuele therapie gevolgd met een duur van gemiddeld vier jaar. Manuele therapie is een onderzoek- en behandelmethode voor mensen met klachten van het bewegingsapparaat: klachten van gewrichten van de rug, nek, armen en benen.

LEES MEER OVER


CONTACT


HET EERSTE CONSULT

In een eerste gesprek worden uw klachten in kaart gebracht. De manueel therapeut vraagt naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoe lang de klachten bestaan en waardoor de klachten toe- of afnemen.


LICHAMELIJK ONDERZOEK

De manueel therapeut beoordeelt uw houding en onderzoekt met specifieke bewegingen uw gewrichten. Klachten in de wervelkolom en de ledematen kunnen ontstaan wanneer de gewrichten niet goed bewegen. Deze functiestoornissen van de gewrichten kunnen het gevolg zijn van kortdurende of langdurige overbelasting.


Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens stelt de manueel therapeut een behandelplan op, geeft een prognose en maakt een vervolgafspraak met u voor de behandeling.


DE BEHANDELING

Als na het onderzoek blijkt dat het nuttig is u met manuele therapie te behandelen, dan heeft deze behandeling niet alleen tot doel de functie van uw gewrichten te verbeteren, maar ook om uw houding en beweging te optimaliseren.


Tijdens de behandeling maakt de manueel therapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten en probeert de verstoorde beweeglijkheid te herstellen. In sommige gevallen maakt de manueel therapeut tijdens de behandeling gebruik van manipulaties. De gewrichten worden dan met een gedoseerde impulstechniek bewogen. Daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

Frans van Zijl
Wilt u meer weten over manuele therapie of een afspraak maken?

Bel 0594 - 612329, stuur ons een mail of vul het aanmeldformulier in.