Fysiotherapie

Als uw lichaam even niet meewerkt


Aanmelden

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten die vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt en als uw lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut.

DE FYSIOTHERAPEUT

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over ons dagelijks bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijks leven belemmerd worden in het bewegen. De fysiotherapeut behandelt individuele patiënten vaak na verwijzing door een arts. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is de oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van uw gewrichten te beïnvloeden, uw spierkracht te vergroten, een betere houding aan te leren en soms om een betere ademhalingstechniek aan te leren. De fysiotherapeut werkt tevens preventief door het geven van de juiste adviezen en begeleiding.


VERANTWOORD LEREN BEWEGEN

Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten of weer uw werk kunnen hervatten. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken. Afhankelijk van uw situatie gaat u naar de fysiotherapeut in een praktijk of komt de fysiotherapeut bij u thuis.

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een individueel behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. 


Ook werkt de fysiotherapeut met richtlijnen voor bepaalde klachten. Uiteindelijk is echter ieder mens uniek: elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.


Een behandeling bij de fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur.

Frans van Zijl
Wilt u meer weten over fysiotherapie of een afspraak maken?

Bel 0594 - 612329, stuur ons een mail of vul het aanmeldformulier in.